Šoreiz gribu padalīties ar savu pildīto ķirbju plācenīšu recepti.
Nepieciešamie produkti :
Plāceņiem:
- 600g ķirbja,
- 2 lieli burkāni (aptuveni 200g),
- 2 olas,
- 300g miltu,
- 1/2 glāze ūdens,
- šķipsniņa sāls, nedaudz piparu, dilles un visas citas garšvielas pēc gaumes.
Pildījumam :
- 500g maltas gaļas,
- paprika,
- sāls, pipari un citas garšvielas pēc gaumes.
gatavs pildījums |
Pildījumu iebēru atsevišķā bļodā un ķeros klāt plāceņu gatavošanai.
gatava plāceņu masa |
Ķirbjiem un burkāniem pievienoju divas olas. Samaisu.
Pielieku 300g miltu. Atkal samaisu.
Pielēju 1/2 glāzi ūdens.
Pievienoju garšvielas -sāli, piparus, dilles.
Kārtīgi samaisu.
Nu varam cept.
Uzkarsēju pannā eļļu.
Leju uz pannas divas ēdamkarotes plāceņu masas, pa virsu uzlieku maltās gaļas pildījumu, kuru paklāju ar vēl. divām ēdamkarotēm plāceņu masas.
Izveidoju šādus 2- 3 plāceņus uz pannas, uzlieku vāku un uz nelielas uguns cepu līdz plāceņa apakša kļūst zeltaini brūna. Apgriežam plāceni otrādi un turpinām cept līdz arī otra puse kļūst zeltaini brūna.
Gatavs!
gatavi plāceņi |
Pasniedzam siltus ar krējumu, majonēzi, zaļumiem vai ēdam tā pat.
*Man parasti sanāk aptuveni 10 vidēji lieli pildīti plāceņi, taču skaits atkarīgs no plāceņu lieluma un biezuma.
*Ja masa paliek pāri no tās var izcept parastus plāceņus.
*Pildījumam var izmantot arī sēnes, sieru un visu, ko sirds kāro .
*Ja plāceņus nav iespējams apgriezt un tie jūk ārā, mīkla ir pārāk šķidra, to var padarīt biezāku pieliekot vairāk miltu.
Sanāk tiešām gardi. Pat mans vīrs, kurš sakās neēdam dārzeņus, prasa pēc papildporcijas.
Lai garšo arī Tev!
Nav komentāru:
Ierakstīt komentāru