Tad nu meklēju alternatīvas metodes, kā našķoties un esmu atklājusi pirmo kūku, kuru var ēst vegāni.
Tātad turpinājumā kokosriekstu kūkas recepte.
Nepieciešamie produkti:
- 200g margarīna
- 100g cukura
- 2 normāli banāni
- 200g kokosriekstu skaidiņas
- 1 glāze piena (es izmantoju sojas, taču var arī mēģināt ar kokosriekstu vai pat govs pienu, ja tādu lieto)
- 100g miltu (es izmantoju kviešu, taču arī šeit var atstāt vietu eksperimentiem, piemēram ar rīsu miltiem vai kukurūzas miltiem)
Gatavošana:
200g margarīna |
100g cukura |
2 normāli banāni |
Banānus iejauc margarīnā ar sviestu.
Masai pievieno 200g kokosriekstu skaidiņas. Kārtīgi samaisa.
Pievieno pienu. Normāli es izmantotu govs pienu, šoreiz lietā liku sauso sojas pienu. Garšīgāk varētu būt arī ar šķidro sojas pienu. Taču kopumā mērcēm un kūkām sauso sojas pienu uzskatu par piemērotu. Dzer\sanai rekomendēju parasto- slapjo.
Visbeidzot pievienojam 100g miltu.
Sanāk diezgan pašķidra, kunkuļaina masa.
Uzsildam krāsni līdz 200 grādiem pēc Celsija skalas.
Ietaukotā veidnē lēju pusi no masas, taču lielākās veidnēs vai, lai iegūtu biezāku kūku, var liet arī visu uzreiz.
Liku krāsnī un cepu 40 minūtes.
Rezultātā sanāca aptuveni 2 cm bieza ripa, kuru apkaisīju ar pūdercukuru un liku galdā. Pazuda kā nebijusi.
Priekšdienām ir ideja šādas ripas izmantot kā biskvītu tortei, pa vidu smērējot kādu kremu vai ievārījumu.
Lai garšo!
Nav komentāru:
Ierakstīt komentāru