05.05.14

Pirmdiena, 5. maijs

 Reizēm gadās, ka cilvēks, kurš nemaz nav un negrib būt vegāns, ir spiests meklēt vegānu saldumu receptes. Gaļu es joprojām ēdu, taču ārsts ir ieteicis uz kādu laiku no uztura izslēgt olas un piena produktus. Un to, ka esmu liels saldumu mīlis, un saldumi bez piena un olām ir reti sastopams brīnums, manuprāt, neviens neņem vērā.
Tad nu meklēju alternatīvas metodes, kā našķoties un esmu atklājusi pirmo kūku, kuru var ēst vegāni.
Tātad turpinājumā kokosriekstu kūkas recepte.



Nepieciešamie produkti:

  • 200g margarīna
  • 100g cukura
  • 2 normāli banāni
  • 200g kokosriekstu skaidiņas
  • 1 glāze piena (es izmantoju sojas, taču var arī mēģināt ar kokosriekstu vai pat govs pienu, ja tādu lieto)
  • 100g miltu (es izmantoju kviešu, taču arī šeit var atstāt vietu eksperimentiem, piemēram ar rīsu miltiem vai kukurūzas miltiem)

Gatavošana:

200g margarīna
200g margarīna katliņā izkausē.




100g cukura
 Margarīnu pievieno cukuram, maisa kamēr cukurs izkusis.

2 normāli banāni
 Ņem banānus un uz smalkās rīves sarīvē. Banānu sasmalcināšanai var izmantot arī blenderi, ja tie ir mazāk svaigi var mēģināt arī saspaidīt.
Banānus iejauc margarīnā ar sviestu.


 Masai pievieno 200g kokosriekstu skaidiņas. Kārtīgi samaisa.

sausais sojas piens
 Pievieno pienu. Normāli es izmantotu govs pienu, šoreiz lietā liku sauso sojas pienu. Garšīgāk varētu būt arī ar šķidro sojas pienu. Taču kopumā mērcēm un kūkām sauso sojas pienu uzskatu par piemērotu. Dzer\sanai rekomendēju parasto- slapjo.

 Visbeidzot pievienojam 100g miltu.
100g miltu
 Sanāk diezgan pašķidra, kunkuļaina masa.

Uzsildam krāsni līdz 200 grādiem pēc Celsija skalas.
Ietaukotā veidnē lēju pusi no masas, taču lielākās veidnēs vai, lai iegūtu biezāku kūku, var liet arī visu uzreiz.
Liku krāsnī un cepu 40 minūtes.

Rezultātā sanāca aptuveni 2 cm bieza ripa, kuru apkaisīju ar pūdercukuru un liku galdā. Pazuda kā nebijusi.

Priekšdienām ir ideja šādas ripas izmantot kā biskvītu tortei, pa vidu smērējot kādu kremu vai ievārījumu. 

Lai garšo!

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru