07.05.14

trešdiena, 7. maijs

Pirms pāris gadiem mēģināju cept pildītas kartupeļu pankūkas. Toreiz sanāca liela ķēpa, tās juka ārā un beigās es biju tik nokaitināta, ka apņēmos vairs nekad neko līdzīgu nemēģināt. Taču, laikam ejot, aizkaitinājums ir norimis un es atkal cepu pildītas kartupeļu un cita veida pankūkas.
Šoreiz gribu padalīties ar savu pildīto ķirbju plācenīšu recepti.

Nepieciešamie produkti :
Plāceņiem:

  • 600g ķirbja,
  • 2 lieli burkāni (aptuveni 200g),
  • 2 olas,
  • 300g miltu,
  • 1/2 glāze ūdens,
  • šķipsniņa sāls, nedaudz piparu, dilles un visas citas garšvielas pēc gaumes.


Pildījumam :

  • 500g maltas gaļas,
  • paprika,
  • sāls, pipari un citas garšvielas pēc gaumes.


gatavs pildījums
Gatavošanu sāku ar pildījuma pagatavošanu. Apcepu gaļu uz pannas, pievienoju kubiciņos sagrieztu papriku, sāli, nedaudz piparus un, tā kā esmu liels diļļu fans, tad arī dilles.
Pildījumu iebēru atsevišķā bļodā un ķeros klāt plāceņu gatavošanai.

gatava plāceņu masa
Gaļas mašīnā samaļu ķirbi un burkānus. (ja nav gaļas mašīnas var izmantot smalko rīvi, kā variants ir iespējams arī ķirbi un burkānus izvārīt un tad sasmalcināt vai saspaidīt, var mēģināt darboties arī ar blenderi).
Ķirbjiem un burkāniem pievienoju divas olas. Samaisu.
Pielieku 300g miltu. Atkal samaisu.
Pielēju 1/2 glāzi ūdens.
Pievienoju garšvielas -sāli, piparus, dilles.
Kārtīgi samaisu.


Nu varam cept.
Uzkarsēju pannā eļļu.
Leju uz pannas divas ēdamkarotes plāceņu masas, pa virsu uzlieku maltās gaļas pildījumu,  kuru paklāju ar vēl. divām ēdamkarotēm plāceņu masas.
Izveidoju šādus 2- 3 plāceņus uz pannas, uzlieku vāku un uz nelielas uguns cepu līdz  plāceņa apakša kļūst zeltaini brūna. Apgriežam plāceni otrādi un turpinām cept līdz arī otra puse kļūst zeltaini brūna.

Gatavs!
gatavi plāceņi

Pasniedzam siltus ar krējumu, majonēzi, zaļumiem  vai ēdam tā pat.

*Man parasti sanāk aptuveni 10 vidēji lieli pildīti plāceņi, taču skaits atkarīgs no plāceņu lieluma un biezuma.
*Ja masa paliek pāri no tās var izcept parastus plāceņus.
*Pildījumam var izmantot arī sēnes, sieru un visu, ko sirds kāro .
*Ja plāceņus nav iespējams apgriezt un tie jūk ārā, mīkla ir pārāk šķidra, to var padarīt biezāku pieliekot vairāk miltu.

Sanāk tiešām gardi. Pat mans vīrs, kurš sakās neēdam dārzeņus, prasa pēc papildporcijas.
Lai garšo arī Tev!



Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru