02.04.11

piektdiena, 1. aprīlis


aptuveni pirms nedēļas cepu torti. gribu dalīties pieredzē.

cilvēki, kas stāsta, ka tortes cept ir sarežģīti, melo! nekā sarežģīta tur nav. arī laiku nemaz tik daudz pati gatavošana neaizņem. man lēnā garā pagāja aptuveni divas stundas no pirmā trauka paņemšanas, līdz pēdējo netīro trauku nomazgāšanai pēc gatavošanas.

tātad. lai izceptu medus torti ir nepieciešams

Biskvīts, kuram nepieciešamas 3 olas, glāze cukura, glāze medus, 2 tējkarotes sodas un 3 glāzes miltu.

Olas un cukuru pamatīgi sajauc, pievieno medu, sodu un miltus. Samaisa visu viendabīgā masā.
Pusi mīklas cep ietaukotā veidnē aptuveni 10-15 min.
Pēc tam izcep otru pusi.
Svarīgi ir, cepšanās laikā, nevērt vaļā krāsni, lai biskvīts nesakrītas.
Atdzisušu biskvītu uzmanīgi sagriež divās daļās.

Krēms, ko klāj starp kārtām tiek veidots no 1litra skābā krējuma, 1 glāzes cukura, 1 ēdamkarotes ruma, paciņas želatīna un pusglāzes ūdens.

Krējumu, cukuru un rumu saputo. Bez ruma es nolēmu iztikt un arī nemaz nebija slikti.
Želatīnu uzbriedina, iejauc to krēma masā un liek aukstumā, lai atdziest un savelkas.

Vēl nepieciešams viens citrons, 5 ēdamkarotes cukura, divas trešdaļas glāzes ūdens, brūkleņu ievārījums un grauzdēti rieksti.

Citrona sulu sajaucu ar cukuru un ūdeni.

Riekstus ietinu tīrā virtuves dvielī un ar mīklas rulli sadauzīju.

Tortes veidošana.
Biskvīta kārtas apslacīju ar citrona sulu. Tas padarot kūku sulīgāku, mīkstāku un tā ātrāk ir ēdama.



ņēmu pirmo kārtu un apklāju ar brūkleņu ievārījumu,
tam pa virsu sagatavoto krēmu,
tad biskvītu,
uz biskvīta tikai krēmu,
atkal biskvītu,
ievārījumu,
krēmu,
biskvītu un
ar krēmu noklāju visu torti.

Dekorēju torti ar sasmalcinātajiem riekstiem un šokolādes skaidiņām.

Gatavo torti liku ledusskapī.

Padzēru tēju un devos gulēt.

Nākamajā dienā torte tika pasniegta jubilārei.

Un bija sanācis tiešām garšīgi!

Paldies Zaigiņai par recepti! :)

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru