09.10.11

svētdiena, 9. oktobris

sakārojās sevi atkal palutināt ar kaut ko garšīgu. un tā kā šodien vajadzētu pievērsties skolas lietām, tad esmu gatava darīt jebko, lai tik nebūtu jāmācās.
gatavoju braunijus, brūnīšus, brownies, lai nu kā kurš tos sauktu, tie ir mazi kakao klucīši, kas var būt veidoti arī citā formā. brūnišu pagatavošanā ir pieļaujamas dažādas variācijas. tie var būt ar riekstiem, šokolādes gabaliņiem, putukrējumu vai glazūru. brūnīši, kuri tiek pagatavoti neliekot klāt kakao, bet liekot brūno cukuru, tiek saukti par blonajiem.
braunijus parasti ēd turot rokās un pasniedz kopā ar pienu vai kafiju (visticamāk rūgtu). izskaidrojums pavisam vienkārš- pie tiem nav iespējams dzert nekādus saldos dzērienus, jo paši brauniji ir ĀRKĀRTĪGI saldi!
pirmie brauniji tika gatavoti ar aprikožu glazūru un tie saturēja valriekstus. šī recepte radās Čikāgā, Palmer House hotelī, un tur brauniji joprojām tiek gatavoti pēc oriģinālās receptes.

Lai pagatavotu braunijus (ar glazūru) tev vajadzēs:
Braunijiem:

  • 115 g sviesta
  • 200g cukura (tas ir tas pats, kas glāze cukura)
  • 2 olas
  • 30g kakao
  • 60g miltu
  • 2g sāls
  • 1g cepamā pulvera
Glazūrai:

  • 45g sviesta
  • 15g kakao
  • 15ml medus (tā ir viena ēdamkarote)
  • 120g pūdercukura (šitik pūdercukura ietilpstot vienā glāzē)
1.Sāku gatavošanu ar to, ka ieslēdzu plīti uzkarsēties uz 175 grādiem pēc Celsija.

2. ietaukoju un ar miltiem iekaisīju veidni. recepte esot domāta kvadrātveida pannai, kuras vienas malas garums ir 8 collas. es lietoju taisnstūra formas veidni, kuras izmēri ir 7x9 collas, kas laukuma ziņā sanāk tikai par vienu kvadrātcollu mazāk, tāpēc pieņēmu, ka nekas slikts nenotiks un nenotika arī. es vienkārši nespēju neko pagatavot, pirms neesmu visu sarežģījusi ar pavisam vienkāršiem matemātiskiem aprēķiniem.
atpakaļ pie gatavošanas.

3. Katliņā izkausēju 115 gramus sviesta.

4. noņēmu katliņu no uguns un iejaucu (mazāk kā) glāzi cukura un divas olas.

5. Iejaucu arī kakao, miltus, sāli un cepamo pulveri.

6. gatavo masu ielēju sagatavotajā veidnē. un liku krāsnī cepties.

7. brauniji jācep aptuveni 25-30 minūtes, kamēr gatavi.

8. kamēr brauniji cepās, es taisu glazūru. Saplucinu sviestu, pievienoju kakao, medu un pūdercukuru (jau atkal mazāk, nekā rakstīts receptē).
glazūra sanāca diezgan biezā masā. sākotnēji nobijos un jau gribēju atšķaidīt ar kaut ko, lai sanāk mazliet krēmīgāks paskats, bet nolēmu to nedarīt.
tā kā brauniji jāglazē, kamēr tie vēl karsti, tad pastāvēja cerība, ka masa pati sagribēs izklāties, kad notiks tās sastapšanās ar braunijiem.

paspēju arī nomazgāt traukus un sakārtot virtuvi.

9. brauniji izcepās. ņēmu tos no krāsns ārā un tūlīt metos ķēpāt virsū tiem glazūru. un tā tiešām izklājās.

10. brauniji gatavi!

Ieteikums no manas puses- neber klāt visu cukuru, kas rakstīts receptē, ja vien neesi anormāls saldumu mīlis. es piebēru mazāk, nekā bija rakstīt un vienalga ir NĀVĪGI SALDI! ber vēl mazāk.
pirmais brūnītis man garšoja. otro varēja ieēst. trešajam nespēju apēst vairāk kā pusi!
šis laikam ir viens no ēdieniem, kuru tuvākajā laikā nesagribēšu uztaisīt vēlreiz. salduma pietiks ilgam laikam.

Lai garšo!



Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru