nē, [BubiS] tikai sagribēja virtuli!
VIRTUĻI, virtuļi, virtuļī!
Ņemam:
* 11 g rauga
* 60 ml silta ūdens
* 100 g cukura
* 2 olas
* 60 ml eļļas
* 640 g miltu
+ aptuveni 1l eļļas vārīšanai
- 60 g sviesta
- dažus pilienus vaniļas aromatizētāja
- 50 ml karsta ūdens (vai tik, cik nepieciešams)
Daram tā:
1. iejaucam raugu 60 ml silta ūdens. gaidām līdz uzputojas.
Izgrieztos virtuļus pārklāj ar dvielīti un ļauj tiem siltā vietā vēlreiz uzrūgt.
Iesaku:
- taisīt mazāk glazūras, jo man krietni daudz palika pāri.
- neēst visus virtuļus vienam- eļļā vārīti, sastāvā raugs un milti- ātri var resns palikt.
- pagatavot dažādas glazūras, jo tieši no tām virtuļi iegūst savu garšu. bez glazūras gan man pārāk negaršo.
Visa šī vēlme pēc virtuļiem uznāca vakar vakarā kopā ar māsu skatoties Simpsonus. Domājām jau uzreiz mēģināt pagatavot, bet tad sapratām, ka ir jau pārāk vēls, lai trakotu virtuvē. Tad nu atliku to uz šodienu. Un labi, ka tā, jo pa virtuvi ņēmos es ilgi un dikti- vismaz 2h (ar visu trauku mazgāšanu, uzrūgšanas gaidīšanu un virtuļu vārīšanu (mazā katliņa dēļ nācās vārīt katru virtuli atsevišķi)). Bet es jau parasti čammājos pa virtuvi un darbiņus, kurus var izdarīt veikli, veikli, daru ilgi, ilgi! Tāpēc gatavošanas ilgums atkarīgs no tā cik saimniece/ saimnieks steidzas un cik palīgu (esmu dzirdējusi- jo vairāk, jo sarežģītāk).
Paldies par recepti, kaut kā švaki rūga mīkla, bet sanāsa gardi
AtbildētDzēst